kitsepiima või
+4
Kilu-Mari
minifarm
tavakasutaja
Meriann
8 posters
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
kitsepiima või
Kuidas valmistada kitsepiimast võid?
Meriann- Postituste arv : 10
Re: kitsepiima või
ma tean 2 viisi:
1, Värskest koorest. Koorelahutajaga lahutame koort. koores lööme mikseriga kausis võid. Valmis!
2, Hapendatud piimast. Lööme purgis (arvatavasti saab ka mikseriga), saame valgekas hapu maitsega võid.
võid parem kohe natuke soolata
1, Värskest koorest. Koorelahutajaga lahutame koort. koores lööme mikseriga kausis võid. Valmis!
2, Hapendatud piimast. Lööme purgis (arvatavasti saab ka mikseriga), saame valgekas hapu maitsega võid.
võid parem kohe natuke soolata
palju piima läheb kui tahaks kuskil 200g võid saada?
Kilu-Mari- Postituste arv : 91
nii vähe
ma kujutasin natukene suuremat kogust ette. Samas loogiline jah... kitsepiim ju palju rammusam kui lehma oma
ma kujutasin natukene suuremat kogust ette. Samas loogiline jah... kitsepiim ju palju rammusam kui lehma oma
Kilu-Mari kirjutas:nii vähe
kitsepiim ju palju rammusam kui lehma oma
Kui rammus see kitsepiim siis on Mina arvasin, et umbes sama nagu lehmapiim.
pipi- Postituste arv : 58
masinast läbi jah... minu masin ei tee kitse piimast koort.
3st liitrist tuleb ainult supilusikatäis koort. Ülejäänud räägivad aga et kitse piima puhul ajavad nad lusikaga purgist koort taga.
3st liitrist tuleb ainult supilusikatäis koort. Ülejäänud räägivad aga et kitse piima puhul ajavad nad lusikaga purgist koort taga.
Olge head, kellel õnnestub koorelahutajaga kitsepiimast koort välja võluda jagage oma kogemusi. Mul on juba pikka aega plaan osta Minifarmist vene koorelahutaja aga kuna olen kuulnud, et kitsepiimast hästi koort kätte ei saa, siis olen seda ostu aina edasi lükanud. Nüüd lõpuks õnnestus leida ja laenata veidikeseks koorelahutajat ja tahaks kuulda teiste kogemusi. Kilu-Mari kogemus hirmutas täitsa ära, et kas tõesti pole võimalik koort kätte saada. Ise proovisin ja sain küll, arvestasin muidugi ktisepiima eripärasid ja sai masin timmitud kõige paksemat koort tegema. 3 L piimas sain 250ml koort. Ja piima ajasin ka kuumemaks kui lehmapiimal soovitatakse. Kas on veel nippe? Olen tähele pannud, et kitsekasvatajad on üsna kitsid oma kogemuste jagamisel, mis puudutab toodete valmistamist, kuid usun, et igast kitsepidajast pole ka mõtet konkurenti karta ning mõned soovivad lihtsalt oma toidulauda rikastada väärt kraamiga.
Ann- Postituste arv : 17
Kitsepiima omadused on kord juba sellised, et koor ei jää pinnale hõljuma jah.
Aga või tegemine käib täpselt nii, et võimalikult rammusat riibet muudkui segada- segada- segada (nagu ütles Lenin...või ütles ta natuke teisiti?) Enivei, kui ise ei viitsi segada, siis tuleb visata konn koore sisse. Segab kuni või valmis ja kalpsab edasi.
Aga või tegemine käib täpselt nii, et võimalikult rammusat riibet muudkui segada- segada- segada (nagu ütles Lenin...või ütles ta natuke teisiti?) Enivei, kui ise ei viitsi segada, siis tuleb visata konn koore sisse. Segab kuni või valmis ja kalpsab edasi.
võin kohe otse välja, et mina ei konkureeri kellegiga... kõik kuulutusedki maha võetud ja ei hakkagi enam kellegile reklaami tegema. Aga see selleks
meie lahutaja on muidugi ma ei tea mis ajast. Ehk tõesti uuema aja tehnika saab kitsepiimaga hakkama, samas äkki me ise lollid
Ühesõnaga siis ikka jah lusikas pihku ja lapsed elamisestki välja, et jumala eest piim ikka ei liiguks
meie lahutaja on muidugi ma ei tea mis ajast. Ehk tõesti uuema aja tehnika saab kitsepiimaga hakkama, samas äkki me ise lollid
Ühesõnaga siis ikka jah lusikas pihku ja lapsed elamisestki välja, et jumala eest piim ikka ei liiguks
Ja mina veel mõtlesin, et mu koorelahutaja on seismisega katki läinud Sellega olin varem korduvalt lehmapiima koorinud ja kui peale mõne aasta pikkust seismist kitsepiimaga proovisin, sain ka väga vähe koort. Jälle targem
florita- Postituste arv : 36
Üldiselt lugedes, on siis nipp järgmine: kiire jahutamine ja kiirus suur segamisel(ise proovinud pole). Vt teist teemat, kus ma inglise keelse blogi postitasin. Otsin veel netist head materjali, et neid "nõkse" leida.
Vabandan, tegin väikese veaparanduse( ei tasu tõesti tõlkida saju kell 1 öösel ).
Vabandan, tegin väikese veaparanduse( ei tasu tõesti tõlkida saju kell 1 öösel ).
Viimati muutis seda Admin (Laup Mai 26, 2012 7:55 pm). Kokku muudetud 1 kord
oota, mis asja ma külmutan? ja misjaoks?
Similar topics
» Kitsepiima tervislikkus
» Kitsepiima maitse
» Kitsepiima või pooled ja miinused
» Kitsepiima tooted e-kaubamajas
» Seebitegu.
» Kitsepiima maitse
» Kitsepiima või pooled ja miinused
» Kitsepiima tooted e-kaubamajas
» Seebitegu.
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1