kuuse,- männioksad ja okkad lammastele
3 posters
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
kuuse,- männioksad ja okkad lammastele
Olen andnud lammastele talve perioodil männioksi, kuid vanemad pidajad on rääkinud, et sellega peab ettevaatlik olema ja andmise aeg peab õige olema.
Kas keegi oskab komenteerida, millal pealksid oksad maha võetud olema?
Kas vastab tõele, et sula ilmaga ei tohi oksi anda kuna võib lambal neeldu kinni jääda?
Kas männi või kuuse oksad võivad lammastel kõhud lahti teha?
Siiani olen ise leidnud infot et männiokkaste andmine on hea kuna annab loomadele lisa vitamiine, kuid palju ja millal jms pole kuskilt leidnud.
Kõik komentaarid ja info mida oskate teema kohta kirjutada on teretulnud?
Kas keegi oskab komenteerida, millal pealksid oksad maha võetud olema?
Kas vastab tõele, et sula ilmaga ei tohi oksi anda kuna võib lambal neeldu kinni jääda?
Kas männi või kuuse oksad võivad lammastel kõhud lahti teha?
Siiani olen ise leidnud infot et männiokkaste andmine on hea kuna annab loomadele lisa vitamiine, kuid palju ja millal jms pole kuskilt leidnud.
Kõik komentaarid ja info mida oskate teema kohta kirjutada on teretulnud?
liilelaale- Postituste arv : 2
Re: kuuse,- männioksad ja okkad lammastele
Peale sõda innustatud maarahvast koloosidesse astuma. Sööta old nii lahjalt käes, et koerad-kassid ka kuuseokaste peal pidanud talve yle veetma. Kevadeks olnud katusedki õlgedest lagedad ja parte vahelt võinud öösi tähti uurida. Eks need einad yhed buržuide värgid ole...
=
Ei aga ilma naljata, mis ime läbi need okkad sinna kurku kinni jäävad? Lammas pidi koduloomadest yleyldse kõige kergem pidada olema, aga nüüd--kurku jäävad okkad. Lammastest ma ei oska öelda, aga mul kitsede puhul moodustab tugeva osa ratsioonist kuuse- ja männipuude koor ja okkad; ning saare- ja vahtrapuude koor (okkaid nondel kahjuks ei ole). Kusjuures see värske kraam on kaunis toitev, loomade eelistusi jälgides. Isegi tulin mõttele, et pidäs säänse puude istanduse tegema, milliseid noori puid siis hea talvede jooksul sööta.
=
Ei aga ilma naljata, mis ime läbi need okkad sinna kurku kinni jäävad? Lammas pidi koduloomadest yleyldse kõige kergem pidada olema, aga nüüd--kurku jäävad okkad. Lammastest ma ei oska öelda, aga mul kitsede puhul moodustab tugeva osa ratsioonist kuuse- ja männipuude koor ja okkad; ning saare- ja vahtrapuude koor (okkaid nondel kahjuks ei ole). Kusjuures see värske kraam on kaunis toitev, loomade eelistusi jälgides. Isegi tulin mõttele, et pidäs säänse puude istanduse tegema, milliseid noori puid siis hea talvede jooksul sööta.
urki- Postituste arv : 8
Tänan Urki sinu komentaari eest. Küsiksin veel nii palju juurde, kas sa annad kitsedele siis kogu talve oksi lisaks ja kui tihti?
Väidetavalt sulailmaga korjatud männiokstel pidavat vaik lahti olema ja koore vaik kurku või sooltesse kinni kittima.
Kuna sai talvel natukene metsa tehtud ja metsas oksi küllaga, mida lammastele anda (selle asemel, et neid põletada) siis tahtsingi saada kinnitust, et tegemist rohkem vanarahva müüdiga kui tarkusega.
Väidetavalt sulailmaga korjatud männiokstel pidavat vaik lahti olema ja koore vaik kurku või sooltesse kinni kittima.
Kuna sai talvel natukene metsa tehtud ja metsas oksi küllaga, mida lammastele anda (selle asemel, et neid põletada) siis tahtsingi saada kinnitust, et tegemist rohkem vanarahva müüdiga kui tarkusega.
liilelaale- Postituste arv : 2
Nii palju kui mina tean, siis metsas on talvel kitsede-põtrade põhitoit just kuuse ja männiokkad, pole nagu kuulda olnud, et nad massiliselt soolteummistusse sureks, seega ei näe ma küll ühtegi loogilist seletust, miks see vaik kodukitsedele teistmoodi peaks mõjuma.
Üks asi, millega võiks, eriti just kitsede puhul avestada, on see, et väga suurtes kogustes võib see piima maitset hakata mõjutama- endal kogemus puudub, aga kusagilt oleks nagu meelde jäänud.
Siin on ka sellest veidi juttu https://kitsedlambad.forum.co.ee/t35-kitsede-menuu
Üks asi, millega võiks, eriti just kitsede puhul avestada, on see, et väga suurtes kogustes võib see piima maitset hakata mõjutama- endal kogemus puudub, aga kusagilt oleks nagu meelde jäänud.
Siin on ka sellest veidi juttu https://kitsedlambad.forum.co.ee/t35-kitsede-menuu
Jaanikese- Postituste arv : 15
Similar topics
» Lammastele ravimtaime põld
» Pidamistingimused lammastele ja kitsedele
» Söödad lammastele
» Leib lammastele
» Vahendid kitsedele/lammastele
» Pidamistingimused lammastele ja kitsedele
» Söödad lammastele
» Leib lammastele
» Vahendid kitsedele/lammastele
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1