Kitsede ja lammaste foorum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

lastesaamis iga

4 posters

Go down

lastesaamis iga Empty lastesaamis iga

Postitamine  Kilu-Mari Esm Jan 10, 2011 1:12 pm

esimene tutvus sokuga tuleks teha kui vanalt?
Kui tihti tohib üldse paaritada et looma ära ei kurna? esialgu on nad saanud korra aastas paaritatud aga kui sokupoisid on vabalt saada, ega nad minu luba ja arvamust ei küsi.

Kilu-Mari

Postituste arv : 91

Tagasi üles Go down

lastesaamis iga Empty Re: lastesaamis iga

Postitamine  minifarm Reede Jan 14, 2011 10:37 pm

Soovitavalt mitte varem kui aasta, mõned soovitavad poolteist. s.t. et kui tall sündis märtsis, siis paaritada jargmise aasta sügisel. jah, piimaandmiseni 2 aastat ootama, aga siis on rohkem šanse et tulevikus teie kitsed on
kõrgem kui toakoer
minifarm
minifarm

Postituste arv : 26

http://www.hot.ee/minifarm

Tagasi üles Go down

Postitamine  Koidulatalu Püh Jan 16, 2011 11:36 am

Vaadates looma kasvu (füüsilist valmisolekut poegimiseks): soovitan kindlasti mitte enne 1,5 aastaseks saamist paaritada. Ma pole küll miski suur spetsialist, aga olen oma looma peal näinud ära raske poegimise (kolmikud Very Happy), arvan, et 1,5aastane poleks sellega toime tulnud. Sel suvel on ta 2aastane, alles sel sügisel paaritan ta esmakordselt.
Minu loogika siis selline Smile
Koidulatalu
Koidulatalu

Postituste arv : 5

Tagasi üles Go down

Postitamine  Gevalia Püh Jan 16, 2011 1:37 pm

Kuldsed sõnad, Koidutalu! Üritame eluaeg samast loogikast juhinduda. E. Musto oma kitsekasvatuse käsiraamatus soovitab samamoodi mitte enne 1,5 a.
(Kui vähegi õnnestub eraldi ära hoida- eriti laudaperioodil. Vahest nad sindrinahad lihtsalt murravad aastasena aedikutest siku juurde ja seavad Su paratamatu fakti ette. Meil on karjatamise ajal sügiseni lihtsam, kuni sikud mitme km kaugusel üle soo naabrimehe põllul. Kõige muretum on muidugi ilma sikuta, vajadusel laenates.)
Gevalia
Gevalia

Postituste arv : 182

http://sites.google.com/site/mlehis/kitsed

Tagasi üles Go down

Postitamine  Kilu-Mari Püh Jan 16, 2011 1:48 pm

See aasta on plaanis jah see kuidagimoodi kontrolli alla saada. Hommikul sai poistele juba sõnad peale loetud ja arstiga ähvardatud. Need kes lähevad lihaks neil munad maha. Sai üks laps ju alles äsja emaks. Ennast pole ollagi.
Kits pidi tark loom olema, aga vaadates enda poole aastaseid plikasid (kes otsivad meest) ei näe ma seda arukust kuskil Very Happy
on jah isaseta muretu elu, selle saigi ta külapeale viidud. Noored need kõige agaramad, ennast pole ollagi, nagu kirbud vanade kitsede kõrvad aga hakkama saavad. Mul üldse osavad loomad. Saavad ise sulu haagid lahti kui valu käes Rolling Eyes

Kilu-Mari

Postituste arv : 91

Tagasi üles Go down

Postitamine  Sponsored content

Sponsored content

Tagasi üles Go down

Tagasi üles