lastesaamis iga
4 posters
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
lastesaamis iga
esimene tutvus sokuga tuleks teha kui vanalt?
Kui tihti tohib üldse paaritada et looma ära ei kurna? esialgu on nad saanud korra aastas paaritatud aga kui sokupoisid on vabalt saada, ega nad minu luba ja arvamust ei küsi.
Kui tihti tohib üldse paaritada et looma ära ei kurna? esialgu on nad saanud korra aastas paaritatud aga kui sokupoisid on vabalt saada, ega nad minu luba ja arvamust ei küsi.
Kilu-Mari- Postituste arv : 91
Re: lastesaamis iga
Soovitavalt mitte varem kui aasta, mõned soovitavad poolteist. s.t. et kui tall sündis märtsis, siis paaritada jargmise aasta sügisel. jah, piimaandmiseni 2 aastat ootama, aga siis on rohkem šanse et tulevikus teie kitsed on
kõrgem kui toakoer
kõrgem kui toakoer
Vaadates looma kasvu (füüsilist valmisolekut poegimiseks): soovitan kindlasti mitte enne 1,5 aastaseks saamist paaritada. Ma pole küll miski suur spetsialist, aga olen oma looma peal näinud ära raske poegimise (kolmikud ), arvan, et 1,5aastane poleks sellega toime tulnud. Sel suvel on ta 2aastane, alles sel sügisel paaritan ta esmakordselt.
Minu loogika siis selline
Minu loogika siis selline
Koidulatalu- Postituste arv : 5
Kuldsed sõnad, Koidutalu! Üritame eluaeg samast loogikast juhinduda. E. Musto oma kitsekasvatuse käsiraamatus soovitab samamoodi mitte enne 1,5 a.
(Kui vähegi õnnestub eraldi ära hoida- eriti laudaperioodil. Vahest nad sindrinahad lihtsalt murravad aastasena aedikutest siku juurde ja seavad Su paratamatu fakti ette. Meil on karjatamise ajal sügiseni lihtsam, kuni sikud mitme km kaugusel üle soo naabrimehe põllul. Kõige muretum on muidugi ilma sikuta, vajadusel laenates.)
(Kui vähegi õnnestub eraldi ära hoida- eriti laudaperioodil. Vahest nad sindrinahad lihtsalt murravad aastasena aedikutest siku juurde ja seavad Su paratamatu fakti ette. Meil on karjatamise ajal sügiseni lihtsam, kuni sikud mitme km kaugusel üle soo naabrimehe põllul. Kõige muretum on muidugi ilma sikuta, vajadusel laenates.)
See aasta on plaanis jah see kuidagimoodi kontrolli alla saada. Hommikul sai poistele juba sõnad peale loetud ja arstiga ähvardatud. Need kes lähevad lihaks neil munad maha. Sai üks laps ju alles äsja emaks. Ennast pole ollagi.
Kits pidi tark loom olema, aga vaadates enda poole aastaseid plikasid (kes otsivad meest) ei näe ma seda arukust kuskil
on jah isaseta muretu elu, selle saigi ta külapeale viidud. Noored need kõige agaramad, ennast pole ollagi, nagu kirbud vanade kitsede kõrvad aga hakkama saavad. Mul üldse osavad loomad. Saavad ise sulu haagid lahti kui valu käes
Kits pidi tark loom olema, aga vaadates enda poole aastaseid plikasid (kes otsivad meest) ei näe ma seda arukust kuskil
on jah isaseta muretu elu, selle saigi ta külapeale viidud. Noored need kõige agaramad, ennast pole ollagi, nagu kirbud vanade kitsede kõrvad aga hakkama saavad. Mul üldse osavad loomad. Saavad ise sulu haagid lahti kui valu käes
Kilu-Mari- Postituste arv : 91
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1