Kas tall või lüpsikits?
2 posters
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Kas tall või lüpsikits?
Tere!
Plaan võtta omale kitsed. Varem kitsepidamise kogemus puudub. Siit ka küsimus, kas algajale on mõistlikum juba lüpsil olev kits või talled?
Plaan võtta omale kitsed. Varem kitsepidamise kogemus puudub. Siit ka küsimus, kas algajale on mõistlikum juba lüpsil olev kits või talled?
kerla431- Postituste arv : 1
Re: Kas tall või lüpsikits?
Tere!
Minu arvates oleks mõtekas alustada juba lüpsva kitsega, kuna talledest piimaloomade ( sest teie eesmärgiks on ju lõpuks ikkagi kits, kes ka piima annab), kasvatamine võtab aega ja vaeva, nii, et, loogiliselt mõeldes, milleks jännata, juba täiskasvanud loomaga peaks lihtsam olema.
Minu arvates oleks mõtekas alustada juba lüpsva kitsega, kuna talledest piimaloomade ( sest teie eesmärgiks on ju lõpuks ikkagi kits, kes ka piima annab), kasvatamine võtab aega ja vaeva, nii, et, loogiliselt mõeldes, milleks jännata, juba täiskasvanud loomaga peaks lihtsam olema.
Külaline- Külaline
Re: Kas tall või lüpsikits?
Mina alustasin ka ikka täiskasvanud kitsedega.Eks see harjutamine sinuga harjumisel on natuke lihtsam ja sinu harjumine sama moodi kitsega.Kui tegevused kitsega juba laabuvad ja tead tunned rohkem mida neile pakkuda siis võib juba sealt edasi minna ehk talled ja sokupoisid.Aga jõudu ja jaksu asja käima lükkamisel.
agosoo- Postituste arv : 5
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1