Pisike mõte
5 posters
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Pisike mõte
Tekkis pisikene mõte,et miks lamba ja kitse kasvatajad oksjoneid ei tee loomadele ,lihaveistele tehakse ikka oksjoneid aga lammaste ja kitse kohta pole kuulnud . Samas oleks see ka tore põhjus kõik mingil teatud ajal kokku saada;)
Lp
SaareMõisa
Lp
SaareMõisa
SaareMõisa- Postituste arv : 33
Re: Pisike mõte
Keegi vist ei arva asjast midagi tundub
Pisike mõte
Ma arvan et ei julgeta müüja või pole ka lihtsalt ostjaid, see minu arvamus kõigest.
tayvo20- Postituste arv : 38
tayvo20 kirjutas:Ma arvan et ei julgeta müüja või pole ka lihtsalt ostjaid, see minu arvamus kõigest.
Alati saab ju alghinna panna mis oleks taunitav müüjale ja usun,et leiduks ka ostjaid ,samas on see meie mõlema arvamus ,teada saaks siis kui teeks proovi
Vaatab enne seda kui müügi aeg kätte jõudma hakkab peaks mingi asja katsetuse mõttes tegema, pärast tuleb selline tore üritus asjast .)
Seda küll aga see mõte läheb läbi ainult lammastega kitsede puhul pole ma kindel, kitsedel minu kogemuse puhul turgu vähevõitu ainult üks ostija piima puhul nädalas 1l mitte rohkem, kuna eelarvamused tugevamad ja hind kalli võitu aga lammaste puhul ei oska öelda, kuna ise lambaid ei pea ja hinnad töötu jaoks kõrged.
tayvo20 kirjutas:Seda küll aga see mõte läheb läbi ainult lammastega kitsede puhul pole ma kindel, kitsedel minu kogemuse puhul turgu vähevõitu ainult üks ostija piima puhul nädalas 1l mitte rohkem, kuna eelarvamused tugevamad ja hind kalli võitu aga lammaste puhul ei oska öelda, kuna ise lambaid ei pea ja hinnad töötu jaoks kõrged.
Eks oksijonile tuleks ikka need kellel soov lambaid soetada ja see kellel juba olemas aga tahab juurde saada
Eks oksjoneid võib ju teha ka nii,et on ala 1 lammas ja selle hind ja siis näiteks 5 kaupa ja siis on 5 alghind jne jne ; ) igast asju saab juurde mõelda samas saab ka lihaveiste omadega kah arutada asja ja vb kõik see oksjon koos teha nii linnud,lambad,kitsed,veised jne Selline Loomakasvatajate suur kogunemine ja siis oksjon nagu hea meelelahutus kah pealekauba ; )
Iseenesest võiks seda teha ju küll aga, kes seda korraldab ja kus? Korraldajal peaks maalappi ka olema seda ju päris linnas ei tee. Oleksin isegi nõus aitama korraldamisel mul isegi mitu tuttavat kes tuleks kauplema aga need lehma kasvatajad. Siis see võib õnnestuda kui müüakse oksionil mitmeid eri loomi ja linde. See pisike mõte kasvab väga suureks. Aga see oksion tuleks laada sarnane teha sest kõiki oksioni stiilis müüa jääb 1-2 päevast väheseks. Aga usun küll et see õnnestub müüjate poolepealt kindlasti aga ostjaid võib väheks jääda.
Nu usun ,et selle maalapi kah leiab see võib ju olla täiesti selline põllulapp ?
Nu aga proovida ju võib ikka eks siis tuleks teha selline ühe aastane prooov esialgu ,et kuidas inimesi tuleb jne kui kenasti läheb kõik võiks see saada nagu iga aastaseks teemaks aga seda peb nüüd läbi mõtlema kuidas kes ja millal ja muidugi võib ka laada teema sinna juurde keevitada siis saavad erinevad looma müüad ja ostjad ka oma tooteid ja kaupa promoda ja müüa
Igasugused mõtted ja värgid särgid võib mulle postkasti kirjutada või siia siis ; ) Lihtsalt väga lahe oleks kui iga aasta oleks selline suur üritus.
Nu aga proovida ju võib ikka eks siis tuleks teha selline ühe aastane prooov esialgu ,et kuidas inimesi tuleb jne kui kenasti läheb kõik võiks see saada nagu iga aastaseks teemaks aga seda peb nüüd läbi mõtlema kuidas kes ja millal ja muidugi võib ka laada teema sinna juurde keevitada siis saavad erinevad looma müüad ja ostjad ka oma tooteid ja kaupa promoda ja müüa
Igasugused mõtted ja värgid särgid võib mulle postkasti kirjutada või siia siis ; ) Lihtsalt väga lahe oleks kui iga aasta oleks selline suur üritus.
Kurgjal toimub iga aasta augusti algul lamba- ja kitsekasvatajate päev. Degusteerimised, näitused,karjakoerad,müügiplats jms. Saab sõlmida kokkuleppeid (tõu)loomade ostuks.
Aga kardan, et selline päris loomalaat, kuhu igaüks võib minna loomi müüma, kas ei jää veterinaarse poole pärast kahtlaseks? Kõiki muidugi ei huvitagi, aga lammastel ja kitsedel levivad ka igasugused "kenad" haigused (ORF, Maedi-Visna, parasiidid jpm.), et kui nad seal kõik ninapidi koos on...Tavaliste lammaste hinnad on ka nii odavad (kasvatajale), et kas see sõit end suurt ära tasub. Seepärast on lihtsam müüa lehe ja neti kaudu.
Aga kardan, et selline päris loomalaat, kuhu igaüks võib minna loomi müüma, kas ei jää veterinaarse poole pärast kahtlaseks? Kõiki muidugi ei huvitagi, aga lammastel ja kitsedel levivad ka igasugused "kenad" haigused (ORF, Maedi-Visna, parasiidid jpm.), et kui nad seal kõik ninapidi koos on...Tavaliste lammaste hinnad on ka nii odavad (kasvatajale), et kas see sõit end suurt ära tasub. Seepärast on lihtsam müüa lehe ja neti kaudu.
Roosi- Postituste arv : 125
Roosi kirjutas:Kurgjal toimub iga aasta augusti algul lamba- ja kitsekasvatajate päev. Degusteerimised, näitused,karjakoerad,müügiplats jms. Saab sõlmida kokkuleppeid (tõu)loomade ostuks.
Platsi teeks suure,et loomad kõike per*sepidi koos ei oleks ja eks peaks siis tegema asja nii,et kõik kes tahavad sinna midagi müüa jne peaksid enne vet käest mingi paberi saama,et loomaga kõik ok jne jne ; ) aga vot ma ei teagi vb sellepärast oleks hea kui lisaks on veel peale loomade ka tooted ,et ehk siis nagu tasuks ära ? ; )
Ma arvan ka, et kui üldse, siis needki vähesed ostjad tahavad näha, kasvõi näiteks karja üldist seisukorda ja kõike muud (sh pidamistingimusi). See on võimalik ikkagi müügilooma omaenda harjumuspärases keskkonnas teda rahulikult vaadeldes. Kits stressab transportides vägagi, kui just pole ülikohandatud veokit või vedamisega harjutatud isend. Kitse puhul on vajalik proovilüps.
Suurem ostubuum algab ilmselt alles 2015 varakevadel, kui algab loomade heaolu meetme rakendumine.
Vabandused ette, mul tekib küll selle jutu peale kohe seos automüügi platsidega – ehk seetõttu, et viimasel ajal põhjalikult sealsete skeemidega tutvunud.
Suurem ostubuum algab ilmselt alles 2015 varakevadel, kui algab loomade heaolu meetme rakendumine.
Vabandused ette, mul tekib küll selle jutu peale kohe seos automüügi platsidega – ehk seetõttu, et viimasel ajal põhjalikult sealsete skeemidega tutvunud.
Gevalia kirjutas:Ma arvan ka, et kui üldse, siis needki vähesed ostjad tahavad näha, kasvõi näiteks karja üldist seisukorda ja kõike muud (sh pidamistingimusi). See on võimalik ikkagi müügilooma omaenda harjumuspärases keskkonnas teda rahulikult vaadeldes. Kits stressab transportides vägagi, kui just pole ülikohandatud veokit või vedamisega harjutatud isend. Kitse puhul on vajalik proovilüps.
Nu veisekasvatajate oksjonile tuli normaalne kogus inimesi kui nüüd kõigi põllumajandus loomade peale on oksjon + laat siis ei usu ,et neid inimesi vähe on kes kohale tulevad pealegi pidamis tingimused kajastuvad looma juures ,et selle järgi võib enamvähem öelda kui hästi peetud teda on või nuh oksjonitel kahjuks ei saa jah pidamis tingimusi näha ja loomad kelle juures mängib stress olulist rolli ,näiteks kitse kellel siis piimakus väheneb, eks siis tuleb sebida suurem põllumaa jupp mis on rohu all ja pakkuda neile rohtu ja vett siis seni kuni stress üle on ehk tuleb mõnda aega varem loomad kohale tuua ja ajutine aed neile teha eks vee pärast muretseks siis korraldaja. Üldiselt eks iga müüa kes tuleb võtab ka vet käest vastava paberi ,et loomaga kõik korras ,pole haiguseid jne. Üks on loom teine auto need on täiesti erinevad asjad, pole mõtet võrrelda liha tükki, raua tükiga ja kindlasti pole, ma arvan ühelgi endast lugupidava ja eestis ka tulevikus loomakasvatus müügiga tegeleval ettevõtel ,mõtet sõita kohale ja müüa niiöelda vigaseid loomi see oleks suurim lollus mida endale teha saaks. Eks kõike saab sebida orkunnida ületamatut takistust pole kunagi ja eks selle looma oksjoni kõrvalt teeniks ka laadaga ma arvan ja samas saaks ennast tutvustada inimestele.
Nu kitsega see piima värk kah vist:D
Aga eks kui aeg hakkab kätte jõudma ja tegemis isu ikka alles eks siis saab asja üle vaadata ja kutsuda müüjaid ja reklaamida ostjatele seda kupatust.
Aga kõik head ja vead ongi hea kui siia tuuakse kõige peale ei tule eriti kui ise kitsedega ei tegele.
Aga eks kui aeg hakkab kätte jõudma ja tegemis isu ikka alles eks siis saab asja üle vaadata ja kutsuda müüjaid ja reklaamida ostjatele seda kupatust.
Aga kõik head ja vead ongi hea kui siia tuuakse kõige peale ei tule eriti kui ise kitsedega ei tegele.
oksjonid iseenesest ei ole paha mõte, kui seaduslikult kõik õige on, kuid hull paberimajandus ma usun. Vabandan, kui teemast mööda aga ehk keegi viskab linki, kus kohast saaks osta kitse toodangut (juust,piim jms)
Viimati muutis seda tunexdore (Nelj Dets 04, 2014 6:20 pm). Kokku muudetud 2 korda
tunexdore- Postituste arv : 2
Selver? Maksimarket? Maxima? Konsum?
Või uurida kaaskasutajate profiilides kodulehti, kes lähim ja kontakti võtta.
Või uurida kaaskasutajate profiilides kodulehti, kes lähim ja kontakti võtta.
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1