Esimesed lambad
5 posters
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Esimesed lambad
Tere!
Otsisin küll sarnast teemat, kuid ei leidnud, seega tekitan uue.
Nimelt on plaanis võtta 2-4 lammast kodutallu. Kuna varem ei ole lambaid pidanud siis tekis küsimus, et mida tuleks jälgida lammaste ostmisel? On ehk midagi, millele erilist tähelepanu tuleks pöörata?
Samas küsimus lambakasvatajatele, et kui tihti ja milliste ravimitega lambaid vaktsineeritakse ja ussikuure tehakse?
Kui keegi plaanib oma lambaid müüa, siis võib ka hinnapakkumise teha. Eelistan tiineid lihakamat tüüpi uttesid, kuid vaatan üle ka kõik teised pakkumised.
Aitäh vastajatele!
Evelin Niinepuu
tel 5666 7452
evelin.niinepuu@mail.ee
Otsisin küll sarnast teemat, kuid ei leidnud, seega tekitan uue.
Nimelt on plaanis võtta 2-4 lammast kodutallu. Kuna varem ei ole lambaid pidanud siis tekis küsimus, et mida tuleks jälgida lammaste ostmisel? On ehk midagi, millele erilist tähelepanu tuleks pöörata?
Samas küsimus lambakasvatajatele, et kui tihti ja milliste ravimitega lambaid vaktsineeritakse ja ussikuure tehakse?
Kui keegi plaanib oma lambaid müüa, siis võib ka hinnapakkumise teha. Eelistan tiineid lihakamat tüüpi uttesid, kuid vaatan üle ka kõik teised pakkumised.
Aitäh vastajatele!
Evelin Niinepuu
tel 5666 7452
evelin.niinepuu@mail.ee
Evelin- Postituste arv : 14
Re: Esimesed lambad
http://www.maavillane.ee/?38
Alati võib ka Liiliale-Antsule helistada ja nõu pidada.
Alati võib ka Liiliale-Antsule helistada ja nõu pidada.
Aitäh info eest.
Antud juhul on küsimus mitte niivõrd lammaste sooliste- ja tõugude iseärasuste suhtes vaid pigem on kartus lamba müüjalt petta saada. Näiteks pakutakse täiesti terve looma pähe usse täis isendit. Kuidas sellist asja vältida ning kas on mõningaid välimisi näitajaid või käitumishäireid, mida tuleb jälgida.
Kõike head!
Evelin
Antud juhul on küsimus mitte niivõrd lammaste sooliste- ja tõugude iseärasuste suhtes vaid pigem on kartus lamba müüjalt petta saada. Näiteks pakutakse täiesti terve looma pähe usse täis isendit. Kuidas sellist asja vältida ning kas on mõningaid välimisi näitajaid või käitumishäireid, mida tuleb jälgida.
Kõike head!
Evelin
Esimesed lambad
Kui see viidatud Maavillase leht ahti võtta, siis on seal lõik Kuidas valida lammast. Kui see lõpuni lugeda, siis on seal ka soovitusi mida jälgida looma ostmise ja kuidas oleks mõistlik edasi käituda, et edaspidiseid riske vähendada.
Lisaks on ju võimalus mõni asjatundja kaasa kusuda ja osta lambad usaldusväärselt müüjat
Edu
Katrin
Lisaks on ju võimalus mõni asjatundja kaasa kusuda ja osta lambad usaldusväärselt müüjat
Edu
Katrin
Jaanikese- Postituste arv : 15
Niisiis, lambad käes.
Osta sai kokkuleppe järgi 4 tiinet utte, kaup toodi kiiresti ja kaugelt koju kätte.
Tegeliklt saadeti mulle üks tiine utt, ülejäänud mittetiined ja nendest ülejäänutest kaks lausa talled, 6 kuused, isegi mitte paaritusealised. Lammaste isad, samuti äsja sündinud talle isa, on teadmata. Müüja ei olnud mingi suvaline "metsa all ise kasvatasin". Tekkis küsimus, kas lambakasvatajad ongi sellised, või õnnestub just minul alati selliste otsa sattuda?
Kuidas ostate lambaid Teie? Kas teete kindlate tingimustega ostu-müügi lepingu või jääte ainult parimat lootma?
Loo moraal jääb igaühel ise välja mõelda, aga alustavatel loomapidajatel soovitan ikka korraliku eeltöö enne looma ostmist ära teha.
Kui keegi soovib mulle siiski tiineid või juba tallega uttesid müüa, siis olen avatud pakkumistele, praegune üksik talleke otsib mängukaaslast.
Parimat,
Evelin
5666 7452
Osta sai kokkuleppe järgi 4 tiinet utte, kaup toodi kiiresti ja kaugelt koju kätte.
Tegeliklt saadeti mulle üks tiine utt, ülejäänud mittetiined ja nendest ülejäänutest kaks lausa talled, 6 kuused, isegi mitte paaritusealised. Lammaste isad, samuti äsja sündinud talle isa, on teadmata. Müüja ei olnud mingi suvaline "metsa all ise kasvatasin". Tekkis küsimus, kas lambakasvatajad ongi sellised, või õnnestub just minul alati selliste otsa sattuda?
Kuidas ostate lambaid Teie? Kas teete kindlate tingimustega ostu-müügi lepingu või jääte ainult parimat lootma?
Loo moraal jääb igaühel ise välja mõelda, aga alustavatel loomapidajatel soovitan ikka korraliku eeltöö enne looma ostmist ära teha.
Kui keegi soovib mulle siiski tiineid või juba tallega uttesid müüa, siis olen avatud pakkumistele, praegune üksik talleke otsib mängukaaslast.
Parimat,
Evelin
5666 7452
Mõistan täiesti pahameelt...aga kas sa ise siis loomi välja valima ei saanud minna? Ai-ai-ai...Kuuekuused(kui nad on ikka nii vanad, mitte ainult paberil) võivad hea "õnne" korral ka tiined olla, kas oma isast või mõnest vennast, kui need kõik üheskoos on olnud.
Ise algajana tõime koju jäärapoisi noorute pähe, nii et sa pole ainus
Ma ei usu, et selline müüjapoolne käitumine tavaline on, enamasti hoolitakse oma heast mainest. Võid avalikustada, miskandist need lambad on-privas nt.?
Ise algajana tõime koju jäärapoisi noorute pähe, nii et sa pole ainus
Ma ei usu, et selline müüjapoolne käitumine tavaline on, enamasti hoolitakse oma heast mainest. Võid avalikustada, miskandist need lambad on-privas nt.?
Roosi- Postituste arv : 125
Jah, kui loomad on kuuekuused vaid PRIA andmetel, siis seda ei tasu väga tõsiselt võtta. Kuna PRIA nõuab lammaste-kitsede märgistamist 6 kuu jooksul peale sündi, siis kasvatajad, kes ka toetusi võtavad, ei taha hiljaks jäämise korral toetuste vähendamisega riskida. Nii võib tegelikult paariaastane loom olla PRIA-s tõesti kuuekuune, sest keegi vanust määramas ei käi. Mida müüja ise loomade vanuse kohta väitis? Kui on teadlikult või hoolimatusest petetud, siis see küll ilus tegu ei ole.
florita- Postituste arv : 36
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1