Kitsede nuumamine
3 posters
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Kitsede nuumamine
Kas kuiva heina ja värske rohu peal nuumub sokuke hästi pärast võõrutamist? Või peaks ikkagi arvestama silo, vilja jm lisaga(jõusööt)? Kaua kasvab piisavalt heaks lihakehaks. On keegi mõõtnud, kaalunud? Tänud vastajaile.
Re: Kitsede nuumamine
Nii nagu munakanatibust ei saa broilerit, ei saa ka piimatõugu sikukesest ilusat lihakeha. Rohke jõusöödaga läheb küll rasvasemaks, aga liha ikka luudele ei tule. Sellised on minu kogemused. Usun, et lihatõugudel on see nuumamine veidi lihtsam.
florita- Postituste arv : 36
Re: Kitsede nuumamine
Paari aasta tagune kogemus umbes 16 tavalise eesti kitse kevadise sikutallega. Ei andnud neile tookord mingit lisa, sõid muudkui värsket rohtu üle soo naabrimehe juures. Augusti teisest poolest hakkasin järjest sašlõkiks võtma. Päris kobedad poisid, neerude ümbrus ka rasvas. Oskan ainult mahu järgi öelda: sai sellise 7- liitrise ämbritäie mõnusat grilliliha.
Mul puudub kogemus lihatõugu kitsedega, kuuldavasti polevat neil seal nii väga rohkem midagi. Kasvult väiksemad, natuke ümaramad. Saame varsti Juulika kogemusi kuulda, kas vastab tõele.
Mul puudub kogemus lihatõugu kitsedega, kuuldavasti polevat neil seal nii väga rohkem midagi. Kasvult väiksemad, natuke ümaramad. Saame varsti Juulika kogemusi kuulda, kas vastab tõele.
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1