Boer'i kitsed
5 posters
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Boer'i kitsed
Leidsin imeilusad Boeri sokud ja kitsed :https://www.youtube.com/watch?v=qKs8P-ysppI&feature=related
Boeri kitse kaksikute sünd(koduvideo lähivaates): https://www.youtube.com/watch?v=QUSOVOh3xD4&feature=related
Boeri kitsefarm:
https://www.youtube.com/watch?v=ZsxoYUW3SB0&feature=related
Boeri kitse kaksikute sünd(koduvideo lähivaates): https://www.youtube.com/watch?v=QUSOVOh3xD4&feature=related
Boeri kitsefarm:
https://www.youtube.com/watch?v=ZsxoYUW3SB0&feature=related
Re: Boer'i kitsed
Kuidas nende boeri kitsedega nüüd on? Millalgi oli siin foorumis jutt, et neid plaaniti Saksamaalt tuua ja siis jäi asi vist raha taha. Kas lõpuks leiti mingi lahendus ja boerid on nüüd Eestis olemas või ikka mitte? Lugesin Uma Lehest üht artiklist, kus peremees nagu olevat Lätist toonud (http://www.umaleht.ee/index.php?leht=6185&keel=216)... Kui ma nüüd kevadel omale väga boeri kitse tahaksin, kas oleks siis kellelgi pakkuda? Või võiks selle toomise teema uuesti üles tõsta, klapime rahad kokku
Chococo- Postituste arv : 3
Et selle teema omal ajal algatasin, siis kohusetundest püüan vastata. Ise ma seda tõugu praeguste teadmistega ei võtaks ja ka tollal jäi see katki, sest...
Edit: ...nüüd võib selle põhjuse kõva häälega välja öelda:
Isik, kes mulle buuride toomise mõttega pinda käima ja aina helistama hakkas, oli mõistagi Heili Tammaru. Hea inimestetundjana tabasin juba kohe esimesel pikal kõneseansil ära, et leebelt öeldes, tegemist pole just teravaima pliiatsiga karbis. Pealegi näis inimene olevat ka üsna ahne ja õel. Ehk täpselt see, kelleks ta hiljem osutus.
Lühidalt, nägin ette palju probleeme ja seetõttu loobusin edasisest asjaajamisest.
Korraks isegi kahetsesin, et lasin augu pähe rääkida ning selle teema siia postitasin. Aga Heilil oli just sellel hetkel ju internet piiratud!!!! Arvatavasti sama valemiga ilmus kord siin foorumis Heili kitsemüügikuulutus, mille oli justkui admin postitanud......
Et täielikult eelaimdustes veenduda, külastasime paar aastat hiljem Heili talupidamist ja nägime tunnikese jooksul isikut ennast ja kogu tema olemust-olemist. Kui keegi siiski arvab, et Heili Tammarult võib loomi osta, võtke eelnevalt minuga ühendust! Või lugege infot mu kodulehelt. Heili ilmselt ei tea, et tänu minu kuulsale kitsekodukale on ka tema nimi kuulus ja inimeste petmine nii raske. Ja ilmselgelt ei tea Heili seda, kui palju tänusõnu olen saanud neilt, keda hoiatada õnnestus!
Hiljuti soovitasin Heilile avalikult ja tõsimeeli oma elukad vorstiks teha. Ehk võtab ka seekord head nõu kuulda? Sest omal ajal on Heili mulle päris palju helistanud ja nõu küsinud. Nii kitsede hinna, pidamise, tõupaberite vormistamise(NB!!!!!!) kui kõige muu kohta. Juba sellise temapoolse ebapädevuse tõttu näis buuride mõte väga riskantne.
Tegelikult pidasin viisakamaks neid tagamaid üldse mitte avada kuna minul Heiliga eales mingeid ärisuhteid ei tekkinud. Keeldusin viisakalt kõigist tema pakkumistest. Aegamööda sain kuulda, kuidas Heili oma äripartnereid laimas. Aga lõpuks julges Heili ka minu puhul igasuguse viisakuse minetada: https://kitsedlambad.forum.co.ee/t536-muua-sikupoiss#1988
Oma senise aretussuunaga olen täiesti rahul. Ma ei arva midagi erilist ei buuri, nuubia, norra ega isegi TWZ tõust. Tõsi, meie tallu on 2015 aastal tasuta sattunud kaks valdavalt tüüringeri verega sikku aga ma pole kindel, kas neid oma nudipäiste valgete rahumeelsete daamide jaoks kasutan. Mu karja parim on praegu tavaline eesti kits. Ülejäänud saaneverelised olen müünud tublidesse piimakitsekasvatustaludesse. Soovisin karja ja piimatöötlemise mahtu vähendada, sest 2013 dets liiklusavarii seab omad tervisepiirangud.
Aga buuride puhul peab veel teadma, et:
a) laktatsiooniperiood on lühem, enamus kitsi tahab puhata pärast 3-5 kuud imetamist, tissid on neil väiksemad ja tihti topelt
b) nad on 40 aastase intensiivse aretustöö tulemus
c) söödaratsiooni koostamine, eriti talvel on omaette teadus, muuhulgas võiks see sisaldada monensiini
Edit: ...nüüd võib selle põhjuse kõva häälega välja öelda:
Isik, kes mulle buuride toomise mõttega pinda käima ja aina helistama hakkas, oli mõistagi Heili Tammaru. Hea inimestetundjana tabasin juba kohe esimesel pikal kõneseansil ära, et leebelt öeldes, tegemist pole just teravaima pliiatsiga karbis. Pealegi näis inimene olevat ka üsna ahne ja õel. Ehk täpselt see, kelleks ta hiljem osutus.
Lühidalt, nägin ette palju probleeme ja seetõttu loobusin edasisest asjaajamisest.
Korraks isegi kahetsesin, et lasin augu pähe rääkida ning selle teema siia postitasin. Aga Heilil oli just sellel hetkel ju internet piiratud!!!! Arvatavasti sama valemiga ilmus kord siin foorumis Heili kitsemüügikuulutus, mille oli justkui admin postitanud......
Et täielikult eelaimdustes veenduda, külastasime paar aastat hiljem Heili talupidamist ja nägime tunnikese jooksul isikut ennast ja kogu tema olemust-olemist. Kui keegi siiski arvab, et Heili Tammarult võib loomi osta, võtke eelnevalt minuga ühendust! Või lugege infot mu kodulehelt. Heili ilmselt ei tea, et tänu minu kuulsale kitsekodukale on ka tema nimi kuulus ja inimeste petmine nii raske. Ja ilmselgelt ei tea Heili seda, kui palju tänusõnu olen saanud neilt, keda hoiatada õnnestus!
Hiljuti soovitasin Heilile avalikult ja tõsimeeli oma elukad vorstiks teha. Ehk võtab ka seekord head nõu kuulda? Sest omal ajal on Heili mulle päris palju helistanud ja nõu küsinud. Nii kitsede hinna, pidamise, tõupaberite vormistamise(NB!!!!!!) kui kõige muu kohta. Juba sellise temapoolse ebapädevuse tõttu näis buuride mõte väga riskantne.
Tegelikult pidasin viisakamaks neid tagamaid üldse mitte avada kuna minul Heiliga eales mingeid ärisuhteid ei tekkinud. Keeldusin viisakalt kõigist tema pakkumistest. Aegamööda sain kuulda, kuidas Heili oma äripartnereid laimas. Aga lõpuks julges Heili ka minu puhul igasuguse viisakuse minetada: https://kitsedlambad.forum.co.ee/t536-muua-sikupoiss#1988
Oma senise aretussuunaga olen täiesti rahul. Ma ei arva midagi erilist ei buuri, nuubia, norra ega isegi TWZ tõust. Tõsi, meie tallu on 2015 aastal tasuta sattunud kaks valdavalt tüüringeri verega sikku aga ma pole kindel, kas neid oma nudipäiste valgete rahumeelsete daamide jaoks kasutan. Mu karja parim on praegu tavaline eesti kits. Ülejäänud saaneverelised olen müünud tublidesse piimakitsekasvatustaludesse. Soovisin karja ja piimatöötlemise mahtu vähendada, sest 2013 dets liiklusavarii seab omad tervisepiirangud.
Aga buuride puhul peab veel teadma, et:
a) laktatsiooniperiood on lühem, enamus kitsi tahab puhata pärast 3-5 kuud imetamist, tissid on neil väiksemad ja tihti topelt
b) nad on 40 aastase intensiivse aretustöö tulemus
c) söödaratsiooni koostamine, eriti talvel on omaette teadus, muuhulgas võiks see sisaldada monensiini
Viimati muutis seda Gevalia (Kolm Märts 30, 2016 2:33 pm). Kokku muudetud 1 kord
Tänud vastamast. Kuna mina ei ole lüpsmisest kuigivõrd huvitatud, aga mind huvitab just kitse liha, siis mõtlesin just seda buuri teemat uurida. Mul ei ole varem kitse olnud, ses mõttes olen sel alal täiesti võhik ning väga tänulik igasuguse nõu ja soovituse eest. Saan aru, et kui mul oleks esialgu huvi söötis maale 4-5 kitse muruniidukiks võtta ja nad lõpptulemusena lihaks teha, siis võiksin mõelda pigem tavalise Eestimaise kitse peale?
Chococo- Postituste arv : 3
Oleneb täiesti inimesest. Tavaline eesti kits on lihtsalt riskivabam ja algajale sobivam küll :-)
kui kõik kastraadid nunnutamiseks jätta siis läheks talupidamine kalliks küll kätte. omalt poolt julgustan küll ära süüa. kuni pooleaastaste kastraatide liha on imemaitsev. eriti haudepotis küpsetatult. pärast jahutatult moodustub leemest mõnus kallerdunud kiht. mida rohkem pruunistasid, seda tugevam on tarrend. ikka jube hästi maitseb selline liha. jahtunult ja lahtilõigatult on üle igast vorstist ja singist.
Eks neid lihalooma nimekirja arvestatuid ole kah oma tosin...
Seltsiloomad on siiski tõusev trend, kõik inimesed ei taha kohvipiima jaoks mitut kitse lüpsta. Kitsele on parim kaaslane oma liigikaaslane. Meie nunnudel on kõigil nimi ja nad on tallest saati hästikasvatatud ning väljaõppinud massöörid (tõsi, enesele jõudsingi kapramassaazi lasta teha vaid ehk neljal korral, nüüdseks on nad umbes 30 kilosed). Samas on nunnud harjunud olema siiski laudas koos teiste kitsedega ega tõsta kisa kui lahkuda.
Siin on üks ülihea kirjutis: Maaleht 07.11.1991 lk. 12: intervjuu 48 aastat kitsi pidanud Võrumaa memme Linda Tederiga
Seltsiloomad on siiski tõusev trend, kõik inimesed ei taha kohvipiima jaoks mitut kitse lüpsta. Kitsele on parim kaaslane oma liigikaaslane. Meie nunnudel on kõigil nimi ja nad on tallest saati hästikasvatatud ning väljaõppinud massöörid (tõsi, enesele jõudsingi kapramassaazi lasta teha vaid ehk neljal korral, nüüdseks on nad umbes 30 kilosed). Samas on nunnud harjunud olema siiski laudas koos teiste kitsedega ega tõsta kisa kui lahkuda.
Siin on üks ülihea kirjutis: Maaleht 07.11.1991 lk. 12: intervjuu 48 aastat kitsi pidanud Võrumaa memme Linda Tederiga
Chococo kirjutas:Tänud vastamast. Kuna mina ei ole lüpsmisest kuigivõrd huvitatud, aga mind huvitab just kitse liha, siis mõtlesin just seda buuri teemat uurida. Mul ei ole varem kitse olnud, ses mõttes olen sel alal täiesti võhik ning väga tänulik igasuguse nõu ja soovituse eest. Saan aru, et kui mul oleks esialgu huvi söötis maale 4-5 kitse muruniidukiks võtta ja nad lõpptulemusena lihaks teha, siis võiksin mõelda pigem tavalise Eestimaise kitse peale?
Kui tahta lihtsalt suurt ja uhket seltsilooma tasuks eelistada Angolo Nuubja sokupoissie-meeletult suureks kasvab ja on üli rahuliku loomuga-buerid on ka suured aga pigem nuubjast madalamad nagu olen kättesaadavast infost kokku pannud.Mul Nuubja sikk läheb varsti müüki kuna kitsede jaoks ikka mega suur-liiga suur
ja paraku on veel kasvueas.
Kitsedlambad- Postituste arv : 9
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1