Kitsede ja lammaste foorum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

muud küsimused

+4
tavakasutaja
Linda
Kilu-Mari
barbie2
8 posters

Go down

muud küsimused Empty muud küsimused

Postitamine  barbie2 Teis Nov 22, 2011 1:46 pm

Kas keegi ütleks, millise temperatuuriga võib veel kitsi õuele sööma lasta. Rohtu veel palju, aga äkki miinusega ei tohi üldse? Ja veel- kas kindlasti peab ise 3 kuud enne poegimist lüpsmise lõpetama. Olen veel algaja ja poegimine peaks olema märtsis. Kui kitsed ostsin, siis perenaine ütles, et nad varsti jätavad ise piima andmise järgi. Kuidas siis õige oleks? Aitaäh, kui keegi viitsib vastata.

barbie2

Postituste arv : 6

Tagasi üles Go down

muud küsimused Empty Re: muud küsimused

Postitamine  Kilu-Mari Teis Nov 22, 2011 2:00 pm

kuna mul on laut üle rahvastatud jooksevad nad siiani väljas. Lauda uksed on valla, et saaksid tulla tagasi kui külm hakkab. Ma olen muidu neid ikka praktiliselt iga päev välja lasknud. Eelmine talv käisime koos puid tegemas. Kits astus ilusti jäljes... Natukene olid ja siis kui külm hakkas jalutasid ilusti lauda ukse taha tagasi.

Mina olen aru saanud, et asi on igal loomal erinev. Ühte oma kitse lüpsin hommikul ja peale lõunat oli karjamaal poeginud. Ei jäänud kogu tiinuse aeg tal piima vähemaks ega kah kinni. Mõni samas sätib peale paaritust pea kohe piima kinni. Olen isegi üritanud kinni jätta harvemate lüpsidega aga mida sa jätad kui tiss kivikõva

Eks vist algul ongi katsetamise asi...õpite loomaga üksteist tundma

Kilu-Mari

Postituste arv : 91

Tagasi üles Go down

Postitamine  Linda Teis Nov 22, 2011 7:32 pm

Kitsi võib talv läbi välja lasta. Paksus lumes nad sumbata ei taha, kuid kui mõni kuusepuu lauda juurde tuua siis on nad talvel meeledli väljas ka suurte külmadega. Kui neid liiga soojas laudas hoida siis nad ka külmetuvad talvel kergemini.

Meie neid kinni 3 kuud varem küll ei jäta (kui arvestada, et pojad veel ka 2- 3 kuud piima vajavad siis millal endale piima veel saad? Smile ) Mõni jääb ise mõni aeg enne poegimist kinni, kuid teist tuleb kinni jätta.

Head eesi keelset lugemist saab siit
http://www.agri.ee/public/juurkataloog/TAIMETERVIS/MAHE/mahe_lambakasvatus.pdf
Linda
Linda

Postituste arv : 13

Tagasi üles Go down

muud küsimused Empty vastus

Postitamine  barbie2 Kolm Nov 23, 2011 9:47 pm

Aitäh neile, kes vastasid, sain ikka targemaks küll ja eks ole vist tõesti nii, et tuleb loomi tundma õppida ja siis need kogemused tulevad.

barbie2

Postituste arv : 6

Tagasi üles Go down

Postitamine  tavakasutaja Esm Nov 28, 2011 3:08 pm

Lehmadel näiteks kohustuslik kinnijätmine 60 päeva enne poegimist, et ema liiga ära kurnaks. Kolm kuud ikka liiga vara.

tavakasutaja

Postituste arv : 268

https://kitsedlambad.forum.co.ee

Tagasi üles Go down

Postitamine  pipi Reede Jan 27, 2012 8:51 pm

Vaidleks vastu. Mida kauem loom kinni on, seda rohkem saab puhata. Nii on minule seletanud mitmed loomaarstid.

pipi

Postituste arv : 58

Tagasi üles Go down

Postitamine  Sibelle Laup Jan 28, 2012 2:55 pm

Minu kamerunid lõdisesid täna nii kohutavalt õues ,et ajasin nad kanade ja partide elamisse,mis soe ülerahvastatuse pärast püsib.No lihtsalt hale oli vaadata neid,lõug lausa värises loomadel.Ja nad on ometi karvased ja prisked.

Sibelle

Postituste arv : 29

Tagasi üles Go down

Postitamine  Gevalia Reede Veeb 03, 2012 9:00 am

Kitse olekust paistab välja, kui on külm: hoiab küüru ja lauda ukse taha sisselaskmise järjekorda- järelikult hakkas külm. Värisema ei jätaks.
Gevalia
Gevalia

Postituste arv : 182

http://sites.google.com/site/mlehis/kitsed

Tagasi üles Go down

Postitamine  malvekas Esm Veeb 13, 2012 9:46 am

Kui esmapoegijal on enne poegimist udar suur ja piima täis,kas siis võib ka lüpsta?Rumal küsimus vist Embarassed Miinus 25ga lugesin sõnu peale,et ei poegiks veel aga nüüd juba ootan,millal omadega maha saab.Hetkel meil siin miinus 5 kraadi külma.
malvekas
malvekas

Postituste arv : 28

Tagasi üles Go down

Postitamine  Gevalia Esm Veeb 13, 2012 10:29 am

Ei ole rumalaid küsimusi :-)
Kui on näha, et udar väga pinges ja sabaalusest veel poegimist näha pole (ei ole turses ega lima tulemas) mina lüpsaks. Piima saab ju jääkuubikukottidesse panna, et hiljem talle(de)le anda. Ei pea päris tühjaks lüpsma, ainult pehmemaks.
Jee, suuremad miinuskraadid on praeguseks üle elatud!
Gevalia
Gevalia

Postituste arv : 182

http://sites.google.com/site/mlehis/kitsed

Tagasi üles Go down

Postitamine  Sponsored content

Sponsored content

Tagasi üles Go down

Tagasi üles

- Similar topics