talled ja nendega kauplemine
+2
Gevalia
Kilu-Mari
6 posters
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
talled ja nendega kauplemine
Olen siit-sealt kuulnud, et müüakse 2 kuuseid tallesid. Minu arust on see karjuv ülekohus titade suhtes...
Kaua Teie neid emaga koos hoiate?
Kaua Teie neid emaga koos hoiate?
Kilu-Mari- Postituste arv : 91
Re: talled ja nendega kauplemine
Ikka 3 kuud, siis hakkavad sikktalled juba väga "meheks" minema. Kitstallesid tegelikult ei eraldagi aga meie kitsed pärast 3- ndat elukuud ise enamasti neid enam alla sööma ei lase. Kui pole just erijuhus mõne noore eluvõõra esimesel lüpsil kitsega nagu eelmisel aastal juhtus. Ja mingil aastal ma söötsin kolme kitsekest mamslit jõuga kinni hoides veel mõnda aega kauem, et neile eluks paremat stardipositsiooni anda :-)
Minul ka noor kits alles esimesel lüpsil ja ega ta seda talle ka tahtnud eriti omale alla lasta,sai ka kinni hoitud.Nüüd kasutab tall ikka juhust ,et tissi alla saada,kuigi lüpsi ajaks panen ta eraldi.
malvekas- Postituste arv : 28
Kinni jah tuleb hoida, kui sööma ei lase. Kitsedel pole küll siiani nihukest asja täheldanud, et ei lase. Mul oli üks nii lahke noorkits, et vastupidi- laskis veel igavest suurt vetukat piima ära tõmbama.
Sama olen ka mina kuulnud,et üle kolme kuu ei tasu hoida, oma pojad tahavad juba siis ema paaritama hakata, aga kahekuuseid olen minagi müügis näinud.
Vetukat? Minule täitsa uus sõna. Kas murre, släng või muu?
lumimari- Postituste arv : 4
:-D Skangpoomimine! No vetukas on selline parajalt pikaks veninud kerega ahne elukas ;-)
Võib-olla oled sattunud ka selliste kuulutuste peale, mis on küll üles seatud, kui talled alles väikesed, aga realselt loovutatakse loomad ikkagi õigeaegselt. Mina panen tallede kuulutused üles tavaliselt juba siis , kui nad sündinud on, aga loovutan ikkagi võõrutusealiselt.
ei olnud kuulutus, mult tallede ostja ütles, et sai lisaks veel 2 talle kes kohe-kohe saavad 2 kuuseks
Kilu-Mari- Postituste arv : 91
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1