Vili ja selle söötmine
+3
Gevalia
tavakasutaja
Kilu-Mari
7 posters
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Vili ja selle söötmine
Muljutud või terve tera?
Annate ühte vilja sorti või vahetate aegajalt?
Annate ühte vilja sorti või vahetate aegajalt?
Kilu-Mari- Postituste arv : 91
Re: Vili ja selle söötmine
kuulsin, et terve tera ei oma toiteväärtust. Huvitab kui tõene see jutt on
Kilu-Mari- Postituste arv : 91
Meil on veskil 4 funktsiooni, Kõige suurem auk laseb maisi ja herne läbi, kõige väiksem teeb leivajahu, tolle vahepealse kasutan loomadele vilja purustamiseks. Et siis ei oleks liiga jahune ja liiga suur ka mitte. Tera poegadel ei seedu hästi ära ja tuleb tervenisti välja. Suuremad ikka on tera ka saanud krõmpsutamiseks. , seedub ilusti.
Mäletsejaliste jt. rohusööjate erinevus
http://www.pikk.ee/est/Loomakasvatus/sootmisealused/seedeelundid/ehitus
Kurrrnähh, need ka pidevalt muudavad oma kodulehte, nüüd leiab siit söödaratsioonide kohta: http://www.pikk.ee/valdkonnad/loomakasvatus/kitsekasvatus/naitlikud-ratsioonid#.Uvir-_l_tp0
Kurrrnähh, need ka pidevalt muudavad oma kodulehte, nüüd leiab siit söödaratsioonide kohta: http://www.pikk.ee/valdkonnad/loomakasvatus/kitsekasvatus/naitlikud-ratsioonid#.Uvir-_l_tp0
Viimati muutis seda Gevalia (Esm Veeb 10, 2014 12:42 pm). Kokku muudetud 2 korda
Ma annan odra,nisu,kaera segu.Segu on umbes selline 40%otra,40% kaera ja 20% nisu. Heameelega vahetaks nisu herne vastu ,aga pole kuskilt saada ,kui kellegil on pakkuda ,siis kiri postkasti
SaareMõisa- Postituste arv : 33
Algaja küsimus kitsede kohta
Siiani oleme oma kahe kitsega ilusti hakkama saanud aga tekkis kaks küsimust.
Kas külmunud (otse õuest, lumised ja nüüd siis ka korralikemate miinustega ka jääs) oksi võib kitsedele anda või peavad nad olema toa/lauda temperatuuril?
Milliseid miinuskraade kitsed taluvad? Milline võib olla ohutu miinimum kraad laudas? Tegu on täiskasvanud kitsedega.
Kas külmunud (otse õuest, lumised ja nüüd siis ka korralikemate miinustega ka jääs) oksi võib kitsedele anda või peavad nad olema toa/lauda temperatuuril?
Milliseid miinuskraade kitsed taluvad? Milline võib olla ohutu miinimum kraad laudas? Tegu on täiskasvanud kitsedega.
lilleke- Postituste arv : 4
Loomulikult võib kitsedele anda külmunud oksi. Mul käivad kitsed aastaringi metsas söömas ja ma ei sulata puid enne närimist üles .
Mul on laut kogu aeg avatud, et loomad saavad sisse- välja käia, millal ise tahavad. Möödunud aastal -30 kraadi juures magasid kitsed õues . Kraapisid lume alt heina või sambla väla ja magasid sellel. seejuures andsid veel kõvasti üle liitri piima!
Mul on laut kogu aeg avatud, et loomad saavad sisse- välja käia, millal ise tahavad. Möödunud aastal -30 kraadi juures magasid kitsed õues . Kraapisid lume alt heina või sambla väla ja magasid sellel. seejuures andsid veel kõvasti üle liitri piima!
Kitsemamma- Postituste arv : 9
Kitsemamma kirjutas:Loomulikult võib kitsedele anda külmunud oksi. Mul käivad kitsed aastaringi metsas söömas ja ma ei sulata puid enne närimist üles .
Kui metskits saab talvel külmunud oksi näritud siis saab ka kodukits
Ei eks algajatel ikka kartused jne ega ma ise kah algaja alles : ) Kõike tuleb küsida igaks juhuks ja nuh nagu öeldakse küsija suu pihta ei lööda : )
Tahan küsida veel manna kohta. Kas mõni lambakasvatajatest on oma loomadele mannat andnud?
Mul vedeleb seda kilodega ja ise ei söö, samas lammastele meeldib, aga ei tea, kui hästi see seedimisele mõjub. Minu neljast (peaaegu) täiskasvanud lambast üks on vilja suhtes suhteliselt tundlik. Kui ainult heina söödan, on kõht korras, kohe kui vilja saab, võtab kõhu pehmeks (söödan kaera, odra, nisu ja herne segu vahekorras 60%, 10%, 10% ja 20%). Päris vedel ei ole, lihtsalt pehme ja pabulad moodustavad paar suuremat "junni". Ussirohtu said nad väidetavalt enne meile tulekut, ehk siis kuu tagasi. Samas kui vaadata ülejäänud lubadusi, mida eelmine omanik on andnud, siis ma pole üldse kindel, kas nad seda ka said. Sellest ka küsimus, et kui tihti on mõistlik lammastele üldse ussirohtu anda ja kas seda on võimalik osta ka kusagilt mujalt mitte ainult vet arstilt?
Parimat,
Evelin
Mul vedeleb seda kilodega ja ise ei söö, samas lammastele meeldib, aga ei tea, kui hästi see seedimisele mõjub. Minu neljast (peaaegu) täiskasvanud lambast üks on vilja suhtes suhteliselt tundlik. Kui ainult heina söödan, on kõht korras, kohe kui vilja saab, võtab kõhu pehmeks (söödan kaera, odra, nisu ja herne segu vahekorras 60%, 10%, 10% ja 20%). Päris vedel ei ole, lihtsalt pehme ja pabulad moodustavad paar suuremat "junni". Ussirohtu said nad väidetavalt enne meile tulekut, ehk siis kuu tagasi. Samas kui vaadata ülejäänud lubadusi, mida eelmine omanik on andnud, siis ma pole üldse kindel, kas nad seda ka said. Sellest ka küsimus, et kui tihti on mõistlik lammastele üldse ussirohtu anda ja kas seda on võimalik osta ka kusagilt mujalt mitte ainult vet arstilt?
Parimat,
Evelin
Evelin- Postituste arv : 14
Evelin kirjutas:Tahan küsida veel manna kohta. Kas mõni lambakasvatajatest on oma loomadele mannat andnud?
Hernest ei soovitaks küll niipalju anda ja kas hernes ikka purustatud, 10% hernest on küll 20% öeldi ,et on palju.
Kui loomal on kõht lahti siis vb oled hiljuti liiga järsult vilja kogust tõstnud ? Nisu ei pidavat lammas terana seedimagi eriti hästi. Manna teema huvitaks mind ennast kah Ussirohtu olen ostnud lammastele loomapoest.
Parimat,
Evelin
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1