Kõrvanumbrid
+2
Gevalia
troll
6 posters
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1
Kõrvanumbrid
Kas teil kitsede kõrvadest kahju pole,need numbrid võib lehmale kõrva panna,mitte kitse väikesse kõrva.Minul on numbrid kitsedel kaelarihma külles ja sokul peenikese ketiga kaelas.
troll- Postituste arv : 1
Re: Kõrvanumbrid
Seadus on seadus. Kaelarihm võib kaelast kaduda, mina sellist lahendust nii avalikult ei riskiks reklaamida. Veterinaar on meil isegi väga mõistlik, tema soovitusel hakkasin oma kitsi nummerdama. Kihnu maalammastel on veel tillumad kõrvad, vaat et kõrvamärkidest tillumad.
P:S. Esimese ähmiga lugesin postitust a´la "...sokul ketiga peenise küljes..." :-P
Kui siia juba selline huumorinurk sai siis võiks mainida ka seda, kuidas omal ajal üks käre vanamammi mulle selgeks tegi, et "Sokk on metsas ja saapa sees, kitsekarjas on ikka sikk!" Eluks ajaks jäi meelde.
P:S. Esimese ähmiga lugesin postitust a´la "...sokul ketiga peenise küljes..." :-P
Kui siia juba selline huumorinurk sai siis võiks mainida ka seda, kuidas omal ajal üks käre vanamammi mulle selgeks tegi, et "Sokk on metsas ja saapa sees, kitsekarjas on ikka sikk!" Eluks ajaks jäi meelde.
on ja kuidas veel. Ema mul lasi panna ja kitsed kardavad teda siiani. Loom kaotas usalduse. Võtan ise kah hoogu, et nummerdaks ära aga kõrva mina ei lase panna. Kõigil ilusti rihmad kaelas ja numbreid ju antakse kaks. Kõrva küljest võib ju samamoodi lahti tulla ja ära kaduda.
Seaduste nimel hakkata vabatahtlikult oma loomale haiget tegema, ma ei usu, et olen selleks suuteline.
Jälgides seadusi ei saaks üldse elada
Seaduste nimel hakkata vabatahtlikult oma loomale haiget tegema, ma ei usu, et olen selleks suuteline.
Jälgides seadusi ei saaks üldse elada
Kilu-Mari- Postituste arv : 91
Pole uurinud aga arvatavasti võib ka kitsedele lahkelt lasta kiibi paigaldada. Kel rahakott lubab, palun väga. Hobused- koerad peab niikuinii kiipima, sellega veab kuidagi välja. Aga kui peaks igal aastal kogu paisuva kitsekarja jaoks tellima kiibid, paigalduse ning veti visiidid, siis on majanduslikult otstarbekam millegi muuga tegeleda. Praegu on veel võimalik tellida ports kõrvamärke valmis, vajadusel laenata väikse soksi eest kasvõi priast tangid ja saab ise hakkama.
Niikaua kui neid asju teha südametunnistuse järgi ning oma pidamise meetodeid mitte hakata teistelegi peale pressima, on üsna tore. Peaasi, kui mõni helgem pea jälle kiibi- ideega entusiastlikult kuhugi ministeeriumi ei kappa ja neilegi seal kärbest pähe ei pane. Kui see siiski juhtub, võidavad kõik- nõudeid täitma kohustatud loomapidaja arvel.
Õigesti paigaldatud kõrvamärk ei kao nii lihtsalt, samuti kui loomadel on ruumi teise, tülinorija eest ära minna. Kadunud kõrvamärgi saab ka asendada.
Niikaua kui neid asju teha südametunnistuse järgi ning oma pidamise meetodeid mitte hakata teistelegi peale pressima, on üsna tore. Peaasi, kui mõni helgem pea jälle kiibi- ideega entusiastlikult kuhugi ministeeriumi ei kappa ja neilegi seal kärbest pähe ei pane. Kui see siiski juhtub, võidavad kõik- nõudeid täitma kohustatud loomapidaja arvel.
Õigesti paigaldatud kõrvamärk ei kao nii lihtsalt, samuti kui loomadel on ruumi teise, tülinorija eest ära minna. Kadunud kõrvamärgi saab ka asendada.
Õnneks on praegused kõrvamärgid pehmed ja seda ei saa loom ise kätte,küll aga juhtus meil eelmisel aastal väike õnnetus vana alumiiniumist klambriga.Ei tea mismoodi suutis kits selle kõrvast ära tõmmata ja kui hommikul lauta läksin,oli seal nagu lahingut peetud...seinad,aedik ja kitse nägu verepritsmeid täis.Nüüd siis vana loom poosetab oma narmastehnikas kõrvaga,hea,et üldse kõrv pähe jäi .Arvele võtta ja uus number mõlemasse kõrva panna pole selle loomaga võimalik,peab siis vaid ühe lipikuga leppima
liina- Postituste arv : 1
Hea uudis minikitsepidajatele ja teistelegi, kes ei taha neid suuuuuri lapakaid kõrva panna- on täiesti olemas Pria aktsepteeritavad pisemad märgid, sama tüüpi kui minilammastele Käisin ekstra uurimas Jõudluskontrollikeskusest, lihtsalt tuleb KÜSIDA ja nad tellivad. Hind on ka sama, 89 senti / paar . Ning samad Allflexi tangid pidid käima.
Neid võib ka tavalistele kitsedele panna, vahet pole.
Neid võib ka tavalistele kitsedele panna, vahet pole.
Roosi- Postituste arv : 125
Muide, minikitsede kohta selline info- nad ei ole ju põllumajandusloomad. Sellest lähtuvalt sai esitatud VTA- le küsimus kääbikute märgistamise kohta, mida nad siiani vist arutavad. Esialgne vastus oli selline: kui loomakest ei näidata raha eest või ilma rahata, s.t. ei tehta loomaparki (siis olla hoopis teised ekstra nõudmised), siis ei pea teda märgistama!
Üleüldse oli VTA- le olnud suur üllatus, et TL juba aastaid neid niimoodi välja müüb.
Näis, homses "Pealtnägijas" tõotab tulla päris raju teema sigade pidamise teemal. Kus kontrollid siiani oma kõhtu kõhvitsenud on?
Üleüldse oli VTA- le olnud suur üllatus, et TL juba aastaid neid niimoodi välja müüb.
Näis, homses "Pealtnägijas" tõotab tulla päris raju teema sigade pidamise teemal. Kus kontrollid siiani oma kõhtu kõhvitsenud on?
Kõrvanumbrid
Meie oleme ikka seadusega ettenähtud kõrvanumbrid pannud. Kuna kitsetalled tuleb PRIA märkidega märgistada 6 kuu jooskul siis päris pisikestele oleme ajutiseid numbreid kasutanud (krõpsud kaela ümber). 5-6 kuuselt on kõrvad juba piisavalt suured, et sinna märk panna. Kõrvaaugu tegemine ei ole küll väga meeldiv aga käib kaks korralikku vääksatust ning ongi kõik. Samas mõni ei tee üldse häält. Esialgu pelgavad veidi aga midagi head närida anda ja ongi kõik halb meelest läinud
Linda- Postituste arv : 13
Lehekülg 1, lehekülgi kokku 1