kitselihast toidud

Go down

kitselihast toidud

Postitamine  Jaanika on Teis Mai 21, 2013 8:07 am

Vist pole tõesti õige koht aga kuna sellist alaliiki pole siis teen siin alguse lahti. Eks admin saa õmber tõsta.
Ka siin foorumis on jutuks, et liha koguneb ühe pere kohta palju ja müük on nii nagu ta kellelgi on. Mind huvitavad erinevad võimalused kitsliha toiduks valmistamisel. Keegi mainis siin šašlõkki. Kuidas seda valmistate, et liha ära ei kuiva? Tegemist ju väga rasvavaese tailihaga.
Mina olen senini valmistanud teda tuppeware potis, kus ta küpseb ja pruunistub omas mahlas. Imehea tulemus. Veel olen teda pruunistanud ning seejärel hautanud. Hakkliha kasutamise võimalused muidugi on mitmekülgsed:)
Palun teie nõuandeid, sest liha on sügavkülmas palju ja tahaks seda süüa aga mitte imetleda ning pidevalt teha üht ja sama.
avatar
Jaanika

Postituste arv : 21
Join date : 12/04/2011
Age : 66

Tagasi üles Go down

Re: kitselihast toidud

Postitamine  sike on Reede Mai 24, 2013 9:26 am

Suvisel ajal oleme teinud suitsuliha suitsuahjus, väga hea tuleb.

Muidu oleme ka teinud põhiliselt hakklihaks, ribi ahjus (super), hautist potis või ahjus (tükeldanud liha väikesteks tükkideks). Me ei ole liha tegemises väga tugevad, pole seda oma kitseliha praktikat ka nii palju, aga suure tükina kitsepraad kuidagi ei lähe meie peres.

sike

Postituste arv : 10
Join date : 31/03/2012
Age : 37

Tagasi üles Go down

Re: kitselihast toidud

Postitamine  Jaanika on Reede Mai 24, 2013 9:48 am



Tore, et keegi andis ideid. Suitsuliha on väga huvitav. Palun natuke lähemalt kirjeldada seda protsessi. Kas liha väga ära ei kuiva? Kas külm või kuumsuits?

Jään põnevusega ootama:)


avatar
Jaanika

Postituste arv : 21
Join date : 12/04/2011
Age : 66

Tagasi üles Go down

Re: kitselihast toidud

Postitamine  sike on Laup Mai 25, 2013 11:15 pm

Tegime väiksema kitse 6ks tükiks - 4 kooti ja 2 kehatükki. Alguses oli ööpäev läbi soolas, seejärel 6-7h kuumsuitsu ahjus.
Liha ei jää väga mahlane tõesti, ala nagu nt suitsusinki tehes vms. Seetõttu soovitaks teha koote, need olid superhead niisama paljalt söömiseks - suupistena, õlle kõrvale. Tegime ka tükkidest pajarooga jne. Keha osa meil hea meil ei tulnud, aga hernesupiks sobis küll. Edaspidi teeme ainult koote ilmselt. Eks peame ka katsetama, meil ka alguse asi ja kellegilt õpetust pole saanud. Aga ideena hea.

sike

Postituste arv : 10
Join date : 31/03/2012
Age : 37

Tagasi üles Go down

Re: kitselihast toidud

Postitamine  Gevalia on Püh Mai 26, 2013 12:30 am

Me leotame koote ja seljatükke kitsejuustu tegemisest eraldunud vadakus. Leotisesse on lisatud sibularõngaid ja pisut meresoola. Umbes ööpäeva ligunemise järel lähevad koodid tavalisse (isetehtud) kuumsuitsu ahju. Parim liha! Vaba igasugusest E621 jm saastast. Kõhuääred kotletiks, maks niisama pannile või pasteediks. Kunagi tegime ka "kopsukooke" (pirukad, mille täidiseks peenekshakitud kops ja juurviljad).Parim osa kitsest on süda ja keel, igas vormis.
avatar
Gevalia

Postituste arv : 182
Join date : 24/10/2010
Age : 50

http://sites.google.com/site/mlehis/kitsed

Tagasi üles Go down

Re: kitselihast toidud

Postitamine  Jaanika on Püh Mai 26, 2013 9:16 pm

Suur tänu. Kindlasti proovin suitsuliha teha. Kuna juustu ise ei valmista siis mõtlesin, et kohupiima tegemisel jääb ju ka vadak järgi. Seda saab siis kasutada. Super.
Pasteeti olen teinud ja sinna lähevad: maks, neerud, süda. Väga hea pasteet. olen veel ka päikesekuivatatud tomateid lisanud.
avatar
Jaanika

Postituste arv : 21
Join date : 12/04/2011
Age : 66

Tagasi üles Go down

Re: kitselihast toidud

Postitamine  Sponsored content


Sponsored content


Tagasi üles Go down

Tagasi üles


 
Permissions in this forum:
Sa ei saa vastata siinsetele teemadele